reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cvibak s jahodami

Ingredience

cvibak (piškotové těsto):

  • vejce 8 kusů
  • cukr 8 lžic
  • polohrubá mouka 8 lžic
  • teplá voda 8 lžic
  • sůl 1 špetka
  • tvarohová šlehačka:
  • smetana ke šlehání 2 kelímky
  • ztužovač šlehačky 2 kusy
  • tvaroh 2 kusy
  • cukr krupice 6 lžic
  • citronová kůra z 1 citronu 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • rum 2 lžíce
  • domácí marmeláda dle potřeby 1 dávka
  • mletý cukr se skořicí 3 lžíce

grilované jahody:

  • jahody 15 kusů
  • med 1 dávka

1.Na piškotové těsto si z bílků a poloviny cukru a špetky soli vyšleháme sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky se zbylým cukrem a trochou teplé vody do pěny. Přidáme mouku a naposledy pozvolna zašleháme bílky. Nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme při 150 stupních dozlatova.

2. Tvarohová šlehačka: Zvlášť ušleháme smetany se ztužovačem a tvaroh s cukrem a citronovou kůrou a šťávou. Cukr přidáváme podle chuti. Do vyšlehaného tvarohu vmícháme ušlehanou smetanu.

3. Z piškotového těsta vykrajujeme tvary, které spojíme domácí marmeládou s rumem. Nakonec posypeme cukrem se skořicí. Podáváme s grilovanými jahodami.

4. Grilované jahody: Očištěné jahody napícháme na špejli, pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Ugrilujeme.

Zdroj: Cvibak s jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cvibak-s-jahodami [On-line 20.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.