reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí pečeně na cibuli

Ingredience:

  • 1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty
  • 3 cibule
  • slunečnicový olej
  • asi ¾ l hovězího vývaru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml červeného vína

Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme).

Cibuli nakrájíme na kostičky.

Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.

Smažená cibule na podávání

  • 4 cibule
  • olej

Cibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.

Brambory na rozmarýnu

  • brambory vařené ve slupce
  • olej
  • rozmarýn
  • mletý pepř
  • sůl

Oloupané brambory nakrájíme a opečeme na oleji s nasekaným rozmarýnem, opepříme, osolíme.

Na talíř servírujeme porci masa se šťávou, brambory a doplníme smaženou cibulí.

Zdroj: Hovězí pečeně na cibuli; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1475-hovezi-pecene-na-cibuli/ [On-line 27.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.