Ingredience:
- 1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty
- 3 cibule
- slunečnicový olej
- asi ¾ l hovězího vývaru
- mletý pepř
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml červeného vína
Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme).
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.
Smažená cibule na podávání
- 4 cibule
- olej
Cibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.
Brambory na rozmarýnu
- brambory vařené ve slupce
- olej
- rozmarýn
- mletý pepř
- sůl
Oloupané brambory nakrájíme a opečeme na oleji s nasekaným rozmarýnem, opepříme, osolíme.
Na talíř servírujeme porci masa se šťávou, brambory a doplníme smaženou cibulí.
Zdroj: Hovězí pečeně na cibuli; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1475-hovezi-pecene-na-cibuli/ [On-line 27.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář