reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mexická rajská polévka

Suroviny :

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule pokrájené nahrubo
  • 6 stroužků česneku pokrájených na plátky
  • 2 x 400 g naložených domácích rajčat
  • cca 3 dcl hovězího vývaru nebo vody
  • 1 malá konzerva rajského protlaku
  • 1 konzerva kukuřice
  • 1 konzerva bílých fazolek
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř
  • chilli (pokud nevaříme malým dětem)
  • Další přísady jsou volitelné, podle toho, co mám zrovna doma: např. tenké kroužky chilli papričky, čerstvý koriandr, ostrá klobása, pokrájená opečená slanina

1) Na olivovém oleji si v hrnci osmahněte cibuli a česnek, dokud nebude cibule průsvitná. Pak přidejte rajčata, hovězí vývar nebo vodu a rajský protlak.

Je dobré si na konci léta dát domácí rajčata do sklenic, aby pak člověk měl kvalitní rajčata, i když už není jejich sezona. Jde to řešit i kvalitní konzervou loupaných rajčat, za jejichž používání se v zimě rozhodně nikdo nemusí stydět.

2) Z kukuřice a fazolek slijte vodu a obojí přidejte do polévky. Potom přidejte všechny další přísady – s výjimkou čerstvého koriandru, ten přijde až do talířů – tato bylinka je opravdu velmi choulostivá.

3) Kukuřice a fazolky se vaří jen cca tři minuty, aby zůstaly pěkně šťavnaté a křupavé.

Po třech minutách vypněte plamen, polévku ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Nechte ji klidně půl hodinky odpočívat, než ji naservírujete (pokud nespěcháte), všechny chutě se pěkně propojí.

Zdroj: Mexická rajská polévka; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-posledni-zachrany-od-karoliny?special=773951  [On-line 11.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.