reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s ovocem

Suroviny

  • bílá čokoláda
  • smetana (30%) 1 l
  • želatina v plátcích 2 ks
  • cukr
  • čerstvé nebo mražené ovoce
  • máta na ozdobení

Namočíme želatinu (viz návod na obalu) a zároveň dáme rozehřát čokoládu.

Za mírné teploty rozpouštíme čokoládu ve smetaně. Do rozehřáté čokolády se smetanou přidáme namočenou želatinu, dosladíme podle chuti cukrem a zahříváme do rozpuštění.Směs nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.

Po vychladnutí vložíme do ledničky, aby nám směs ztuhla. Ovoce (v mém případě mražené) dáme do kastrolu, osladíme a vaříme, dokud ovoce není horké.

Želatinu ze skleničky vyklopíme na talířek, polijeme horkým ovocem a ozdobíme mátovým lístkem.

Zdroj: Panna cotta s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-ovocem-0  [On-line 10.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.