Suroviny
Na pytláckou směs:
- srnčí kýta 500 g
- jelení kýta 500 g
- anglická slanina 250 g
- máslo
- zvěřinové koření
- sůl
- pepř
- tymián
- rostlinný olej
Na šťouchané brambory:
- brambory
- máslo
- červená cibule
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
- smetana
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sůl, pepř, zvěřinové koření, rostlinný olej, tymián a naložíme na 2 dny do ledničky. V den přípravy maso dáme na rozehřátou pánev prudce orestovat, přidáme nakrájenou slaninu na nudličky, dochutíme solí, pepřem, případně tymián.Na úplný závěr přidáme kousek másla.
Šťouchané brambory:vařené brambory dáme na zesklovatělou cibuli, osolíme, opepříme, brambory rozšťoucháme, přidáme smetanu a na úplný závěr před podáváním přidáme nakrájenou jarní cibulku.
Zdroj: Pytlácká směs, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pytlacka-smes-stouchane-brambory [On-line 10.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář