reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svatomartinská husa, červené zelí, lokše

Suroviny

  • husa 1 ks
  • jablka
  • koření
  • sůl
  • husí sádlo
  • cibule
  • červené hlávkové zelí
  • ocet
  • cukr
  • brambory
  • hladká mouka
  • rostlinný olej

Očistíme jablka a zbavíme je jádřinců, vložíme do husy, husu osolíme, okořeníme vložíme do sádlem vymaštěného pekáče, obložíme jablkem. Podlijeme vodou, vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Omyjeme a nakrájíme hlávkové zelí, cibuli. Nakrájené zelí uvaříme doměkka v osolené vodě. Osmahneme dohněda cibuli s cukrem na oleji, přidáme uvařené zelí, oloupané a nastrouhané 2–3 menší brambory přidáme pro zahuštění do zelí. Po rozvaření brambor dochutíme solí, octem a cukrem.

Lokše: Oloupané osolené brambory nakrájíme a dáme vařit doměkka. Slejeme, rozmačkáme na kaši. Do vychlazené kaše vmícháme mouku, vypracujeme těsto, které zpracujeme do válečku. Z něj krájíme stejné dílky, které vyválíme na placky silné asi 4 mm. Pečeme na pánvi z obou stran.

Zdroj: Svatomartinská husa, červené zelí, lokše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatomartinska-husa-cervene-zeli-lokse  [On-line 21.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.