Suroviny
- rajčata – hodně zralá 26 ks
- olivový olej 1 dcl
- vinný ocet 2 lžíce
- česnek 2-3 stroužky
- červená paprika 1 ks
- sůl
- rohlík 5-6 ks
- pršut
Rajčata zbavíme slupky, nakrájíme na kostičky, papriku očistíme od zrníček a nakrájíme na kostičky. Natrháme rohlíky, které namočíme a necháme 5 minut rozmočit.Rajčata, papriku a česnek ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme rohlíky, sůl, olivový olej a vinný ocet. Dochutíme dle potřeby, necháme vychladit 2-3 hodiny. Ozdobíme uvařeným vajíčkem natvrdo, popřípadě pršutem.
Zdroj: Salmorejo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salmorejo [On-line 11.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář