reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsíčka s caponatou z dýně

Suroviny

  • červený vinný ocet 30 ml
  • kachní prsa 5 ks
  • třtinový cukr 2 lžíce
  • šalotka 1 ks
  • rozinky namočené v 50 ml bílého vína 1 lžíce
  • dýně 500 g
  • česnek 2 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • pár stonků koriandru
  • balzamikový ocet
  • extra panenský olivový olej 20 ml

Dýni oloupeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme asi na 2cm kostky a dáme do pekáče. Přidáme třtinový cukr, zastříkneme vinným octem, olivovým olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dáme péct do předehřáté trouby na 230°C asi na 15 minut. Během pečení nakrájíme česnek na plátky a šalotku na kostičky. Dýni po celou dobu kontrolujeme a asi 2 minuty před dopečením přimícháme rozinky, česnek a šalotku. Dochutíme.

Kachní prsa osolíme a opepříme. Kůži s tukem několikrát nařízneme – nesmíme řezat do masa. Rozehřejeme pánev, vložíme prsa kůží dolů a pomalu restujeme. Kachní prsa upravujeme medium rare, tedy na 55 až 60 °C vnitřní teploty, aby byla šťavnatá nebo jak má kdo rád. Poté otočíme a necháme jen tak 5 vteřin zatáhnou a vyndáme maso odpočinout. Krájíme ostrým nožem přes vlákna a osušíme. Poté podáváme s dýňovou caponatou.

Zdroj: Kachní prsíčka s caponatou z dýně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsicka-s-caponatou-z-dyne  [On-line 06.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.