Suroviny
- čokoláda na vaření 50 g
Na šlehačku:
- smetana na šlehání 200 ml
- vanilkový pudink 1 sáček
- kakao 3 lžíce
- cukr moučka 1/2 hrnku
- kukuřičná mouka 5 lžic
Na čokoládový krém:
- kakaové mléko 1 l
Na bílý krém:
- cukr krystal 1 hrnek
- mléko 500 ml
- cukr krystal 3 lžíce
- máslo 1 lžíce
- máslové sušenky
- máslové sušenky
- cukrářské piškoty
- čokoláda – nastrouhaná 25 g
Bílý krém: 2/3 mléka zahřejeme a v 1/3 rozmícháme puding s cukrem. Jakmile začne mléko vařit, přidáme směs a zamícháme, přidáme rozdrobené máslové sušenky a mícháme do zhoustnutí, necháme chvíli vychladnout.
Čokoládový krém: 750 ml kakaa zahříváme v hrnci s cukrem a čokoládou. Zvlášť v misce smícháme zbytek kakaového mléka s kakaem a moukou, dobře promícháme, aby se ingredience spojily, potom dáme do hrnce, přidáme máslo a rozdrobené sušenky, zamícháme, a tak nám vznikne krém, necháme chvíli vychladnout.
Do sklenice dáme jako první vrstvu bílý krém, na něj poté nalijeme čokoládový krém, dáme vychladit do lednice, před podáváním ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Zdroj: Profiterol; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/profiterol [On-line 11.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář