reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Profiterol

Suroviny

  • čokoláda na vaření 50 g

Na šlehačku:

  • smetana na šlehání 200 ml
  • vanilkový pudink 1 sáček
  • kakao 3 lžíce
  • cukr moučka 1/2 hrnku
  • kukuřičná mouka 5 lžic

Na čokoládový krém:

  • kakaové mléko 1 l

Na bílý krém:

  • cukr krystal 1 hrnek
  • mléko 500 ml
  • cukr krystal 3 lžíce
  • máslo 1 lžíce
  • máslové sušenky
  • máslové sušenky
  • cukrářské piškoty
  • čokoláda – nastrouhaná 25 g

Bílý krém: 2/3 mléka zahřejeme a v 1/3 rozmícháme puding s cukrem. Jakmile začne mléko vařit, přidáme směs a zamícháme, přidáme rozdrobené máslové sušenky a mícháme do zhoustnutí, necháme chvíli vychladnout.

Čokoládový krém: 750 ml kakaa zahříváme v hrnci s cukrem a čokoládou. Zvlášť v misce smícháme zbytek kakaového mléka s kakaem a moukou, dobře promícháme, aby se ingredience spojily, potom dáme do hrnce, přidáme máslo a rozdrobené sušenky, zamícháme, a tak nám vznikne krém, necháme chvíli vychladnout.

Do sklenice dáme jako první vrstvu bílý krém, na něj poté nalijeme čokoládový krém, dáme vychladit do lednice, před podáváním ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Zdroj: Profiterol; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/profiterol  [On-line 11.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.