reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninová polévka s parmezánem a česnekovými krutonky

Suroviny

  • vývar 1 l
  • olivový olej 100 ml
  • česnek 3 stroužky
  • sůl
  • řapíkatý celer 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • cibule 1 ks
  • pepř
  • bílé fazole 200 g
  • brambory 2 ks
  • zelenina dle vaší chuti (cuketa, brokolice, kapusta)
  • rajčata
  • toastový chléb
  • máslo 125 g

Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli.

Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další pokrájenou zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu atd.).

Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky.

Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vývarem. Vaříme dvacet minut.

Tyčovým mixérem část polévky rozmixujeme, část vrátíme, aby byla vidět původní textura.

Osolíme a servírujeme horké, posypané strouhaným parmazánem a zakápnuté olivovým olejem.

Na krutonky si nakrájíme osm krajíců toastového chleba, dáme na plech a polijeme rozehřátým máslem s česnekem. Necháme v troubě na 220 stupňů maximálně 10 minut. (je potřeba hlídat, aby se pečivo nespálilo!)

Zdroj: Zeleninová polévka s parmezánem a česnekovými krutonky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninova-polevka-s-parmezanem-cesnekovymi-krutonky  [On-line 29.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.