reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na bylinkách s bramborovo-hráškovým

Suroviny

  • vepřová panenka 1 kg
  • máslo 150 g
  • rozmarýn 2 lžičky
  • bazalka 2 lžičky
  • parmazán 50 g
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Bramborovo-hráškové pyré:

  • mražený hrášek 150 g
  • vařené brambory 150 g
  • zeleninový vývar 250 ml
  • smetana 250 ml

Z vepřové panenky odkrojíme špičky a palce, aby nám vznikly krásné, maximálně osmicentimetrové špalíky na porci. Čerstvé bylinky spolu s olivovým olejem a solí promačkáme do masa a necháme odpočinout v lednici dva až tři dny. Před podáváním si na pánvi na rozpáleném oleji postupně opékáme jednu až dvě minuty každou porci z obou stran. Pak si panenkyjednotlivě zabalíme do alobalu a dáme dojít na osm až deset minut do trouby předehřáté na 220 stupňů. Maso ještě pár minut necháme dojít a servírujeme s pyré.

Bramborovo-hráškové pyré: Vývar a smetanu přivedeme k varu. Pak směs stáhneme z ohně a přidáme do ní uvařené brambory, rozmražený hrášek, hoblinky parmezánu a máslo. Osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Zdroj: Vepřová panenka na bylinkách s bramborovo-hráškovým ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-bylinkach-s-bramborovo-hraskovym  [On-line 29.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.