reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bagetka s avokádem, marinovaným lososem a medovo-hořčičným přelivem

Suroviny

  • bagetka 1 ks
  • vejce 4 ks
  • losos s kůží 1 kg
  • hrubá mořská sůl 300 g
  • cukr 100 g
  • kůra z 1 citronu
  • trochu másla nebo oleje
  • sůl
  • pepř

Na přeliv:

  • dijonská hořčice 2 lžíce
  • med 2 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • ocet 1 lžíce
  • nasekaný kopr 2 lžíce
  • sůl
  • pepř

Lososa opláchneme a důkladně vysušíme. V misce si smícháme sůl, cukr, kopr a kůru z citronu. Půlku směsi rozprostřeme na sáček, na ni položíme lososa a na něj druhou polovinu směsi. Sáček uzavřeme, položíme na talíř a zatížíme dalším talířem.

Necháme marinovat 24 hodin. Ingredience na přeliv dáme do menší sklenice, kterou pak uzavřeme, a důkladným protřepáním nám vznikne hustá omáčka. Usmažíme vajíčka.

Při servírování na bagetku položíme plátek avokáda, lžíce míchaných vajec, plátek lososa a přelijeme omáčkou.

Zdroj: Bagetka s avokádem, marinovaným lososem a medovo-hořčičným přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bagetka-s-avokadem-marinovanym-lososem-medovo-horcicnym-prelivem  [On-line 05.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.