Suroviny
- bagetka 1 ks
- vejce 4 ks
- losos s kůží 1 kg
- hrubá mořská sůl 300 g
- cukr 100 g
- kůra z 1 citronu
- trochu másla nebo oleje
- sůl
- pepř
Na přeliv:
- dijonská hořčice 2 lžíce
- med 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- ocet 1 lžíce
- nasekaný kopr 2 lžíce
- sůl
- pepř
Lososa opláchneme a důkladně vysušíme. V misce si smícháme sůl, cukr, kopr a kůru z citronu. Půlku směsi rozprostřeme na sáček, na ni položíme lososa a na něj druhou polovinu směsi. Sáček uzavřeme, položíme na talíř a zatížíme dalším talířem.
Necháme marinovat 24 hodin. Ingredience na přeliv dáme do menší sklenice, kterou pak uzavřeme, a důkladným protřepáním nám vznikne hustá omáčka. Usmažíme vajíčka.
Při servírování na bagetku položíme plátek avokáda, lžíce míchaných vajec, plátek lososa a přelijeme omáčkou.
Zdroj: Bagetka s avokádem, marinovaným lososem a medovo-hořčičným přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bagetka-s-avokadem-marinovanym-lososem-medovo-horcicnym-prelivem [On-line 05.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář