reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s jahodovým přelivem

Suroviny

  • želatina 3-4 plátky
  • smetana 520 ml
  • vanilkový lusk 1 ks
  • plnotučné mléko 380 ml
  • cukr 150 g

Jahodový přeliv:

  • mražené jahody 400 g
  • cukr 2 lžíce

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Pozor, aby se úplně „nerozpustila“

Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lusk a cukr přivedeme k varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme.

Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce.

Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou.

Základ dezertu dáme nejméně na čtyři hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert s formičky za pomocí nože.

Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce.

Jahodový přeliv: Jahody dáme i se šťávou na pánev, následně ohříváme do změknutí (rozmražení) všech jahod a přidáme cukr.

Zdroj: Panna cotta s jahodovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-jahodovym-prelivem  [On-line 05.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.