reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Biftek s pečenými bramborami a česnekovým dipem

Suroviny

  • telecí svíčková 5 plátků
  • olivový olej na potření
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • sherry nebo červené víno 5 lžic
  • máslo 1 plátek
  • hrubozrnná hořčice 2 lžíce
  • med 2 lžičky

Americké brambory:

  • brambory 1 kg
  • olivový olej
  • česnek
  • mletá paprika
  • oregano nebo rozmarýn
  • sůl
  • pepř

Česnekový dip:

  • bílý jogurt 1 kelímek
  • majonéza 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • tavený sýr 1 kostka
  • sůl
  • pepř

Maso z telecí (hovězí) svíčkové potřete olejem a poprašte pepřem a nechte aspoň hodinu odležet. Kvalitní nepřilnavou pánev rozpalte na maximum a biftek tři minuty opékejte z každé strany, zabalte do alobalu a nechte pět minut odležet. Mezitím si rozpalte troubu na 220 stupňů.Bifteky rozbalte, zachyťte šťávu, kterou pustily, a osolte je. Opět je zabalte a dejte je na 4 minuty dojít do trouby – získáte tam středně propečené šťavnaté hovězí. Dodělejte šťávu: pánev vraťte na oheň, vlijte sherry nebo portské a odvařte všechny přípečky. Přilijte šťávu z masa a vmíchejte máslo a hořčici. Omáčku dolaďte solí, pepřem a medem a podávejte k biftekům.

Americké brambory: Brambory neloupejte, ale pořádně omyjte a osušte. Přednost dejte menším nebo středně velkým bramborám. Brambory nakrájejte na měsíčky. V misce smíchejte utřený česnek, mletou papriku, oregano (rozmarýn), sůl a pepř, promíchejte a zakápněte olejem.Brambory ze všech stran potřete připravenou kořenící směsí.Připravený plech potřete olejem a vyskládejte bramborovými měsíčky. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte asi 45 minut dozlatova. Prvních 10 minut zprudka, poté ztlumte na 150°C. Kontrolujte, hotové brambory by měly být uvnitř měkké a na povrchu křupavé.

K jídlu podáváme česnekový dip, na který v misce smícháme dohromady bílý jogurt, prolisovaný česnek, majonézu, sýr a dochutíme pepřem a solí.

Zdroj: Biftek s pečenými bramborami a česnekovým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/biftek-s-pecenymi-bramborami-cesnekovym-dipem  [On-line 05.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.