reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny

  • hovězí maso 500 g
  • cibule 1 ks
  • celer 1/4 ks
  • mrkev 2 ks
  • petržel 100 g
  • několik kuliček černého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • bobkový list 1 ks
  • sůl 2 špetky
  • polévkové koření na dochucení

Játrové knedlíčky:

  • kuřecí játra 300 g
  • česnek 2-3 stroužky
  • žloutek 1 ks
  • majoránka dle chuti
  • strouhanka dle potřeby
  • sůl

Hovězí maso opláchneme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do tlakového hrnce a přilijeme asi dva litry studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i nakrájenou zeleninu na větší kusy a přiklopíme pokličkou. Vše necháme hodinu a půl až dvě hodiny vařit mírným varem. Vývar scedíme co nejhustším sítkem. Takto připravený vývar můžeme podávat samotný nebo s nakrájeným uvařeným masem, zeleninou a s játrovými knedlíčky.

Játrové knedlíčky: Z jater odstraníme blány a játra rozmixujeme. Podle chuti přidáme česnek, majoránku, sůl, žloutek a podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou. Vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky.

Zdroj: Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky-1  [On-line 05.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.