reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené hlávkové zelí se dvěma druhy mas

Suroviny

  • zelí 1 hlávka
  • cibule 2 kusy
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sádlo 1 lžíce
  • uzené vepřové 500 g
  • krkovice 1 kg
  • uzený bůček 200 g
  • brambory 1 kg
  • hrubá mouka 500 g
  • vejce 4 kusy
  • rohlíky 5 kusů
  • sůl a pepř 1 špetka
  • česnek 1 stroužek
  • grilovací koření 1 dávka

1. Bílé hlávkové zelí nakrouháme, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrouhané zelí a dusíme doměkka. Okořeníme solí a pepřem. V závěru zaprášíme jednou lžící hladké mouky, můžeme dochutit cukrem a octem.

2. Uzenou křížovou kost uvaříme ve vodě doměkka. Maso nakrájíme na plátky, při podávání zdobíme osmaženou cibulkou.

3. Plátky vepřové krkovice naklepeme a okořeníme solí, pepřem, česnekem a grilovacím kořením. Připravené maso poklademe plátky uzeného bůčku a kolečky cibule. Zavineme, vložíme do pekáče, přidáme kousek sádla, podlijeme trochou vody a necháme péct doměkka zhruba hodinu a půl.

4. Na bramborový knedlík nejprve uvaříme brambory. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vytvoříme válečky, které vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

5. Na karlovarský knedlík nakrájíme na kostičky bílé pečivo, přidáme tři žloutky. Z oddělených bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme k rohlíkům a žloutkům. Vytvoříme směs, kterou vytvarujeme do válečku. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme vařit do vroucí vody asi na 20 minut. Po uvaření vybalíme z fólie a nakrájíme na plátky.

Zdroj: Dušené hlávkové zelí se dvěma druhy mas; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dusene-hlavkove-zeli-se-dvema-druhy-mas  [On-line 26.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.