reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí hovězí vývar

Suroviny

  • hovězí přední maso 500 g
  • kuřecí skelety 2 kusy
  • kořenová zelenina: mrkev, petržel, celer 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • celý pepř 2 kuličky
  • nové koření 2 kuličky

na zavářky:

  • vepřové nebo drůbeží játra 200 g
  • česnek 2 stroužky
  • vejce 2 kusy
  • trocha hladké mouky 1 dávka
  • strouhanka (dle potřeby) 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • majoránka 1 dávka

domácí nudle:

  • vejce 2 kusy
  • polohrubá mouka (dle potřeby) 1 dávka

1. Půl kilogramu hovězího a drůbeží skelet dáme vařit se zeleninou do osolené vody, kam jsme přidali celý pepř a nové koření. Když je maso měkké, polévku scedíme a do vývaru zavaříme játrovou rýži.

2. Na játrovou rýži pomeleme játra, přidáme jedno vejce, česnek, strouhanku, koření. Zamícháme a „nadrobíme“ přes sítko na nočky do polévky. Vaříme jen chvíli. Když nočky vyplavou, jsou hotové.

3. Domácí nudle uděláme z vejce a mouky. Těsto vyválíme a necháme lehce proschnout. Nakrájíme tenké nudle a zavaříme do polévky jako poslední. Nebo je uvaříme zvlášť.

Zdroj: Domácí hovězí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-hovezi-vyvar-0  [On-line 26.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.