reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rojber se šťouchaným bramborem, šopský salát

Suroviny

  • krkovička 1 kg
  • červená paprika 1 lžíce
  • grilovací koření 2 lžíce
  • česnek 4 stroužky
  • sůl 1 lžíce
  • olej 1/2 hrnku
  • voda 1/2 hrnku
  • hořčice 2 lžíce
  • slanina
  • cibule 1–2 ks
  • sůl
  • brambory 1 kg
  • nať z jarní cibulky
  • kousek másla

Na salát:

  • mladá cuketa 1 ks
  • rajčata 2–3 ks
  • paprika 1 ks
  • balkánský sýr
  • olej
  • ocet
  • sůl
  • pepř

Plátky z vepřové krkovice naklepeme. Z červené papriky, grilovacího koření, česneku, hořčice, soli, oleje a vody si umícháme marinádu. Maso do láku naložíme nejlépe až na dva dny. K naloženému masu přidáme slaninu a cibule, zabalíme, závitek zpevníme jehlou nebo párátkem a dáme do zapékací mísy. Zbytkem marinády podlijeme maso. Dáme do trouby a během pečení podléváme.

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme s cibulkou a máslem, můžeme přidat i trochu slaniny z masa.

Šopský salát uděláme klasickým způsobem, okurky nahradíme cuketou, zbytek zeleniny nakrájíme, dochutíme octovo-olejovou zálivkou a posypeme balkánským sýrem.

Zdroj: Rojber se šťouchaným bramborem, šopský salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rojber-se-stouchanym-bramborem-sopsky-salat  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.