Suroviny
Chutney:
- červená jablka 3 ks
- větší cibule 2 ks
- ocet 100 ml
- voda 350 ml
- několik lístků máty
- med 4 lžíce
- sůl 1,5 lžičky
- chilli 1 špetka
Placka:
- brambory 2-3 ks
- žloutek 1-2 ks
- hrubá mouka
- dětská krupička
- sůl
Chutney:Jablka a hrušky omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Vše nasypeme do hrnce a zalijeme octem a vodou a přidáme mátu. Vaříme na mírném ohni a průběžně mícháme. Jakmile se voda s octem téměř vyvaří, přidáme med a sůl. Promícháme a vaříme ještě 10 minut. V této fázi oddělíme část pro děti a do zbytku přidáme špetku chilli, opět promícháme a tři minuty necháme povařit.
Placky: brambory uvaříme ve slupce doměkka. Oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, lehce osolíme a uděláme uprostřed důlek. Vyklepneme žloutek a prohněteme. Postupně přidáváme mouku a krupici tak, aby vznikla hmota, která půjde vyválet a z ní tvarovat nebo vykrájet placky. Placky opékáme z obou stran na suché pánvi (případně jen lehce potřené sádlem).
Zdroj: Bramborová placka s lehce pikantním chutney; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborova-placka-s-lehce-pikantnim-chutney [On-line 31.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář