reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová placka s lehce pikantním chutney

Suroviny

Chutney:

  • červená jablka 3 ks
  • větší cibule 2 ks
  • ocet 100 ml
  • voda 350 ml
  • několik lístků máty
  • med 4 lžíce
  • sůl 1,5 lžičky
  • chilli 1 špetka

Placka:

  • brambory 2-3 ks
  • žloutek 1-2 ks
  • hrubá mouka
  • dětská krupička
  • sůl

Chutney:Jablka a hrušky omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Vše nasypeme do hrnce a zalijeme octem a vodou a přidáme mátu. Vaříme na mírném ohni a průběžně mícháme. Jakmile se voda s octem téměř vyvaří, přidáme med a sůl. Promícháme a vaříme ještě 10 minut. V této fázi oddělíme část pro děti a do zbytku přidáme špetku chilli, opět promícháme a tři minuty necháme povařit.

Placky: brambory uvaříme ve slupce doměkka. Oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, lehce osolíme a uděláme uprostřed důlek. Vyklepneme žloutek a prohněteme. Postupně přidáváme mouku a krupici tak, aby vznikla hmota, která půjde vyválet a z ní tvarovat nebo vykrájet placky. Placky opékáme z obou stran na suché pánvi (případně jen lehce potřené sádlem).

Zdroj: Bramborová placka s lehce pikantním chutney; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborova-placka-s-lehce-pikantnim-chutney  [On-line 31.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.