Suroviny
Pěna:
- tmavá čokoláda 150 g
- čerstvý tvaroh 200 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- cukr moučka (nebo med) 1,5 lžíce
Mátová drť:
- mátové listy 2 hrsti
- šťáva z 1 citronu 100 g
- cukr krystal 3 lžíce
- sezónní ovoce
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme ji zchladnout. Mezitím si ušleháme smetanu a v další misce vařečkou utřeme tvaroh s cukrem nebo medem.
Vzniklé krémy smícháme velmi zlehka s čokoládou, naplníme do hrnečků nebo misek a dáme chladit na půl hodiny do lednice.
Zatímco se chladí pěna, připravíme si mátovou drť tak, že v hmoždíři rozdrtíme mátové listy, šťávu z citronu a cukr. Ovoce si omyjeme, naskládáme na pěnu a přidáme mátovou drť.
Zdroj: Čokoládová pěna se sezónním ovocem a mátovou drtí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-se-sezonnim-ovocem-matovou-drti [On-line 31.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář