reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Královský bažant nadívaný křepelčím masem s hrozno-medovou omáčkou, karotkou a bramborovým pyré

Suroviny:

  • královský bažant
  • 2 křepelky
  • slanina
  • cibule
  • bobkový list
  • rozmarýn, tymián
  • brusinky, hroznové víno
  • citron, pomeranč
  • nové koření, pepř, sůl
  • křepelčí vejce
  • marmeláda z hroznového vína
  • fáš z křepelky (maso, sůl, bílý pepř, cognac)
  • červené víno
  • šťáva z hroznového vína
  • olivový olej
  • karotka
  • cukr
  • máslo
  • med

Na olivový olej a máslo přidáme koření, kořenovou zeleninu a cibuli. Fáší z křepelky naplníme bažanta, poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče na zeleninu, přidáme okořeněnou křepelku. Posypeme brusinkami a kuličkami vína. Pečeme 15 min na 250°C, potom 110°C – podléváme, táhneme do měkka.
Na olivový olej dáme brusinky, cukr, med, hroznovou šťávu, hroznová povidla, plátky pomeranče a citronu. Přilijeme červené víno, čerstvé hroznové víno, redukujeme.
Na másle a medu restujeme předvařenou mrkvičku.
Podáváme s bramborovým pyré.

Zdroj: Královský bažant nadívaný křepelčím masem s hrozno-medovou omáčkou, karotkou a bramborovým pyré; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 09.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.