Suroviny:
- královský bažant
- 2 křepelky
- slanina
- cibule
- bobkový list
- rozmarýn, tymián
- brusinky, hroznové víno
- citron, pomeranč
- nové koření, pepř, sůl
- křepelčí vejce
- marmeláda z hroznového vína
- fáš z křepelky (maso, sůl, bílý pepř, cognac)
- červené víno
- šťáva z hroznového vína
- olivový olej
- karotka
- cukr
- máslo
- med
Na olivový olej a máslo přidáme koření, kořenovou zeleninu a cibuli. Fáší z křepelky naplníme bažanta, poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče na zeleninu, přidáme okořeněnou křepelku. Posypeme brusinkami a kuličkami vína. Pečeme 15 min na 250°C, potom 110°C – podléváme, táhneme do měkka.
Na olivový olej dáme brusinky, cukr, med, hroznovou šťávu, hroznová povidla, plátky pomeranče a citronu. Přilijeme červené víno, čerstvé hroznové víno, redukujeme.
Na másle a medu restujeme předvařenou mrkvičku.
Podáváme s bramborovým pyré.
Zdroj: Královský bažant nadívaný křepelčím masem s hrozno-medovou omáčkou, karotkou a bramborovým pyré; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 09.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář