Suroviny
- olivový olej
- dýně Hokkaidó 1 ks
- kokosové mléko 1 balení
- batáty 3 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1/2 palice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý libeček 1 větvička
- pažitka 1 trs
- zakysaná smetana 1 balení
- dýňová semínka na ozdobu
- dýňový olej
Na dvou lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a krátce necháme zavonět. Přisypeme nahrubo nastrouhanou dýni a nakrájené batáty, klidně i se slupkou. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut.
Rozmixujeme nebo propasírujeme, lze i rozšlehat metličkou. Přimícháme kokosové mléko a bylinky. Potom dle potřeby a chuti dosolíme a znovu promixujeme, můžeme dokořenit špetkou bílého pepře.
Polévku z dýně Hokkaidópodáváme s trochou zakysané smetany, dýňových semínek a pokapanou dýňovým olejem.
Zdroj: Dýňovo-batátový krém s kokosovým mlékem a bylinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynovo-batatovy-krem-s-kokosovym-mlekem-bylinkami [On-line 29.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář