reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křepelky na divoko

4−8 porcí

  • 8 křepelek
  • 8 plátků zauzené slaniny
  • 8 snítek tymiánu
  • mletý bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • 4 cibule
  • 8 kuliček pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 8 kuliček jalovce
  • 4 bobkové listy
  • 250 ml bílého vína
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 80 g másla
  • citronová šťáva

Křepelky zdrezírujeme (na jednom stehýnku prořízneme kůži a protáhneme druhé), dovnitř vložíme snítku tymiánu, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Křepelku obalíme plátkem slaniny.

Nahrubo nakrájenou cibuli a koření vložíme do pekáče, navrch naskládáme křepelky, podlijeme vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C, nejprve zaklopené, když jsou křepelky měkké, odklopíme a dopečeme do zlatavé barvy.

Poté křepelky vyjmeme, uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, zamícháme, zavaříme a zredukujeme na omáčkovou konzistenci a propasírujeme.

Hotovou šťávu zjemníme máslem a dochutíme citronovou šťávou.

Pečené křepelky podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a přeléváme šťávou.

Zdroj: Křepelky na divoko; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1674-krepelky-na-divoko/  [On-line 26.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.