Suroviny
- mražený hrášek 1 balení
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- cibule 1 ks
- máslo 1 ořech
- muškátový oříšek 1 špetka
- zeleninový vývar 1 l
- sůl
- pepř
Na ořechu másla osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Pokud chceme polévku pro vegetariány, tak zeleninový, v opačném případě možno i kuřecí. Vše vaříme po dobu minimálně čtvrt hodiny. Na závěr přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Poté polévku rozmixujeme, několik kuliček hrášku si uschováme pro servírování, aby bylo vidět původní surovinu. Pokud chceme polévku obzvlášť jemnou, propasírujeme ji ještě sítem.
Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-7 [On-line 02.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář