reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře v krémové omáčce

Suroviny

  • kuře (nejlépe kukuřičné) 1 kus
  • crème fraîche 500 ml
  • suché bílé víno 250 ml
  • vývar 500 ml
  • malé perlové cibulky 100 g
  • lesní houby či žampiony 250 g
  • žloutky 4 kusy
  • citronová šťáva 6 cl
  • mouka 4 lžíce
  • kukuřičný škrob 1 lžíce
  • máslo 1 lžíce
  • sušená petržel 1 lžíce
  • cukr 2 lžíce
  • sůl
  • pepř

Syrové kuře naporcujeme a necháme asi hodinu táhnout ve vývaru 90C°.
Maso obereme od kosti, nakrájíme na větší kusy, posypeme moukou, solí a pepřem a opečeme na másle.
Zalijeme vínem a vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Hotové kuře vyndáme, do omáčky přidáme vývar, smetanu a créme fraiche, varem zredukujeme a nakonec zašleháme žloutky smíchané s citrónovou šťávou.
Cibulky a houby opečeme na másle, přidáme trochu vývaru a necháme zkaramelizovat.
Podáváme ke kuřeti spolu s opečenými špeclemi.

Zdroj: Kuře v krémové omáčce; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kure-v-kremove-omacce [On-line 16.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.