Suroviny
- kuře (nejlépe kukuřičné) 1 kus
- crème fraîche 500 ml
- suché bílé víno 250 ml
- vývar 500 ml
- malé perlové cibulky 100 g
- lesní houby či žampiony 250 g
- žloutky 4 kusy
- citronová šťáva 6 cl
- mouka 4 lžíce
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- sušená petržel 1 lžíce
- cukr 2 lžíce
- sůl
- pepř
Syrové kuře naporcujeme a necháme asi hodinu táhnout ve vývaru 90C°.
Maso obereme od kosti, nakrájíme na větší kusy, posypeme moukou, solí a pepřem a opečeme na másle.
Zalijeme vínem a vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Hotové kuře vyndáme, do omáčky přidáme vývar, smetanu a créme fraiche, varem zredukujeme a nakonec zašleháme žloutky smíchané s citrónovou šťávou.
Cibulky a houby opečeme na másle, přidáme trochu vývaru a necháme zkaramelizovat.
Podáváme ke kuřeti spolu s opečenými špeclemi.
Zdroj: Kuře v krémové omáčce; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kure-v-kremove-omacce [On-line 16.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář