reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roastbeef, salát a aioli

Suroviny
Roastbeef:

  • hovězí roštěnec 500 g
  • dijonská hořčice
  • hrubozrnná hořčice
  • máslo
  • worcester
  • sůl
  • pepř

Aioli:

  • olivový olej 100 ml
  • řepkový olej 100 ml
  • plnotučné mléko 100 ml
  • česnek 1 stroužek

Špenátová příloha – salát:

  • čerstvý baby špenát
  • česnek

Hovězí obalíme ve smíchaných ingrediencích – hořčici, worcesteru, soli a pepři – a pořádně vmasírujeme do masa. Necháme chvilku odpočívat. Vložíme do rozpálené pánve s (ideálně přepuštěným) máslem a ze všech stran opečeme. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C. Maso vložíme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud vnitřní teplota nedosáhne 50°C. Přendáme do alobalu, potřeme máslem a necháme chladnout.

Ve výpeku na pánvi si opatrně osmahneme rozdrcený česnek a přidáme máslo. Těsně před podáváním spaříme špenát.

Na aioli těsně před podáváním vyšleháme a smícháme všechny ingredience a omáčkou přelijeme odložené maso, které naporcujeme na tenké plátky.

Zdroj: Roastbeef, salát a aioli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roastbeef-salat-aioli  [On-line 16.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.