reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Suroviny

  • kachní prsa s kůží 8 kusů
  • slanina 200 g
  • jablka 4 kusy
  • kmín
  • ocet
  • vinný ocet
  • červené víno
  • červené portské víno
  • sůl
  • hnědý cukr
  • jíška
  • pomeranče 2 kusy
  • badyán
  • skořice
  • brusinky
  • hřebíček
  • brusinkový džem

Na knedlíky

  • moučné brambory 2 kg
  • vejce 10 kusů
  • veka 1 kus
  • hrubá mouka

Syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a vymícháme těsto. Tvarujeme koule, které uvaříme ve vodě.
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájené zelí, cukr, sůl, červené víno, pomerančovou šťávu, ocet, med, brusinkový džem, badyán a skořici. Promícháme a povaříme. Nakonec nastrouháme jablko a pomerančovou kůru.
Kůži na kachních prsíčkách nařežeme do mřížky a opečeme na pánvi z obou stran. Necháme dojít v troubě na 90C asi 10 minut.

Zdroj:  Kachní prsa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kachni-prsa-s-cervenym-zelim-bramborovym-knedlikem [On-line 16.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.