Suroviny
- tymián 1 špetka
- vepřové mleté maso 200-300 g
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- bílé víno 100 ml
- sůl
- kachní játra 500 g
- pepř
- sůl 1 lžička
- česnek 3-4 stroužky
- cibule 1-2 ks
- máslo
Kachní játra očistíme. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme mleté vepřové a játra, tři stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, deci bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme. Poté směs odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 100 g rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme a okořeníme pepřem a solí. Paštiku dáme do skleniček a asi čtvrt hodiny povaříme ve vodní lázni. Necháme vychladit a můžeme podávat s pečivem.
Zdroj: Kachní paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-pastika-0 [On-line 25.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář