Suroviny:
- 1 hrnek = 300 ml
- 2 hrnky hladké celozrnné mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- na špičku nože soli
- 1 ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečení
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 hrnek rostlinného mléka (kokosové, mandlové, rýžové)
- 2 kompotované broskve
- 4 lžíce šťávy z kompotu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžičky vanilkového extraktu
- ¼ hrnku rostlinného oleje
- 2 jablka
- ¾ hrnku ořechů
V míse smícháme a dobře promícháme sypké suroviny – mouku, cukr (z uvedeného množství cca 3 lžíce cukru ponechám stranou, použijeme později), sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a skořici.
Ve druhé míse smícháme mléko s nakrájenými broskvemi, kompotovou a citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a olejem. Vše přilijeme a vmícháme do sypké směsi.
Těsto nalijeme do dortové formy vymazané olejem, poklademe najemno nakrájenými jablky, ořechy, zasypeme cukrem a skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
Zdroj: Veganská jablková bublanina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1687-veganska-jablkova-bublanina/ [On-line 27.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář