reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bajajova panenka s jasmínovou rýží a fazolovými lusky

Suroviny

  • vepřová panenka 500 g
  • česnek 1 palice
  • vejce 2 ks
  • kari
  • majoránka
  • solamyl
  • sójová omáčka
  • sůl
  • jasmínová rýže 500 g
  • cibule 1 ks
  • hřebíček
  • fazolové lusky 400 g
  • olej

Panenku si nakrájíme a naložíme do rozšlehaných vajec, půlky drceného česneku, lžíce solamylu a koření, sójové omáčky, špetky cukru a soli, trošky majoránky a kari. Necháme chvíli v chladu rozležet. Pak rychle usmažíme na horkém oleji a dochutíme jako lehce orientální minutku. K jídlu podáváme jasmínovou rýži, do níž vložíme cibuli a zapícháme hřebíček, poté vaříme (dusíme) doměkka. Další přílohou jsou zelené fazole, krátce orestované na oleji, pokrájené cibuli a půlce pokrájeného česneku, které podusíme v trošce vody doměkka a můžeme nakonec dochutit i pár kapkami sójové omáčky.

Zdroj: Bajajova panenka s jasmínovou rýží a fazolovými lusky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bajajova-panenka-s-jasminovou-ryzi-fazolovymi-lusky  [On-line 02.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.