Suroviny
- vepřová panenka 500 g
- česnek 1 palice
- vejce 2 ks
- kari
- majoránka
- solamyl
- sójová omáčka
- sůl
- jasmínová rýže 500 g
- cibule 1 ks
- hřebíček
- fazolové lusky 400 g
- olej
Panenku si nakrájíme a naložíme do rozšlehaných vajec, půlky drceného česneku, lžíce solamylu a koření, sójové omáčky, špetky cukru a soli, trošky majoránky a kari. Necháme chvíli v chladu rozležet. Pak rychle usmažíme na horkém oleji a dochutíme jako lehce orientální minutku. K jídlu podáváme jasmínovou rýži, do níž vložíme cibuli a zapícháme hřebíček, poté vaříme (dusíme) doměkka. Další přílohou jsou zelené fazole, krátce orestované na oleji, pokrájené cibuli a půlce pokrájeného česneku, které podusíme v trošce vody doměkka a můžeme nakonec dochutit i pár kapkami sójové omáčky.
Zdroj: Bajajova panenka s jasmínovou rýží a fazolovými lusky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bajajova-panenka-s-jasminovou-ryzi-fazolovymi-lusky [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář