Suroviny
- bílé fazole 100 g
- čerstvý špenát 250 g
- malá cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer
- parmazán
- olivový olej extra virgin sůl
- sůl
- pepř
Fazole na italskou zeleninovou polévku si přes noc namočíme do vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do stupně „al dente“. V hrnci na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidáme špenátové listy a zeleninu necháme povařit. Vše zalijeme vývarem z fazolí a postupně přidáme i uvařené fazolky. Povaříme ještě pět minut, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s hoblinkami parmazánu nebo podobného sýru.
Zdroj: Zuppa all‘ Ortolana; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zuppa-all-ortolana [On-line 20.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář