reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika, opečený toast

Suroviny

  • máslo 250 G
  • kachní játra 500 g
  • cibule 1 ks
  • drůbeží vývar 200 ml
  • bílé víno 150 ml
  • provensálské koření 1-2 lžičky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • smetana ke šlehání
  • lístky šalvěje

Játra očistíme a pokrájíme na kostky. V pánvi na dvou lžících másla zpěníme cibuli. Přidáme játra a mícháme, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijeme vývarem a bílým vínem. Osolíme, opepříme, posypeme provencálskými bylinkami, přiklopíme a dusíme 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypneme a vlijeme do hlubší mísy s plochým dnem. Přidáme pokrájené máslo a mixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs získala konzistenci hustší omáčky. Ochutnáme, případně přidáme pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Rozdělíme do nádobek. Rozehřejeme 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijeme. Necháme v chladu ztuhnout.

Zdroj: Domácí paštika, opečený toast; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-opeceny-toast  [On-line 20.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.