reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččiny hřbety

Suroviny

  • vejce 2 ks
  • krystalový cukr 120 g
  • hladká mouka 120 a 100 g
  • kakao 20 g
  • prášek do pečiva 1 balení
  • máslo
  • pudink
  • čokoláda
  • kokos

Z vajec, mouky a cukru upečeme jeden světlý a jeden kakaový piškotový hřbet, který nalijeme do máslem vymazaných hřbetů a pečeme asi půl hodiny na 160 stupňů.

Pak si uděláme pudinkový krém: 500 ml mléka, 52 g vanilkového pudinku, 15 g polohrubé mouky a jeden vanilkový cukr povaříme na hustou kaši. Necháme vychladit a pak ušleháme s kostkou povoleného másla.

Vyklopené hřbety střídavě pomažeme krémem a necháme vychladnout. Oba moučníky nakonec ozdobíme cik cak čokoládovou polevou a kokosem a každému dáme dva řezy – jeden světlý a jeden tmavý.

Zdroj: Babiččiny hřbety; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babicciny-hrbety  [On-line 29.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.