reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík cibulář

Suroviny

  • králík 1 celý
  • špek 100 g
  • uzený bůček 100 g
  • olivový olej 3 polévkové lžíce
  • cibule 10 kusů
  • hořčice 4 lžíce
  • tmavý chleba 200 g
  • kysaná smetana 1/4 balení

Na marinádu:

  • syrovátka z přepuštěného másla 4 polévkové lžíce
  • bílé víno 250 ml
  • velká cibule 1 kus
  • jalovec 6 kuliček
  • nové koření 5 kuliček
  • bobkový list 3 kusy
  • jablečný či vinný ocet 100 ml
  • čerstvě mletý pepř, sůl
  • zeleninový vývar 1 litr
  • tymián 1 svazek

Na marinádu svaříme syrovátku, ocet, víno, cibuli, jalovec, nové koření, bobkový list, tymián, pepř a sůl.
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme nudličkami špeku, potřeme hořčicí a vložíme do marinády. Uzený bůček nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme cibuli na kolečka, králíka, vývar a marinádu. Dusíme pod pokličkou asi hodinu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou ve smetaně a povaříme.

Zdroj: Králík cibulář; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kralik-cibular [On-line 29.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.