reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Boloňské špagety

Suroviny

  • červené víno 200 ml
  • mleté hovězí maso 600 g
  • řapíkatý celer 3 stonky
  • mrkev 3 ks
  • cibule 1 ks
  • olivový olej
  • rajčatový koncentrát 500 ml
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Nejdříve si uděláme základ: v kastrolu si na olivovém oleji zpěníme cibuli, celer a mrkev pokrájenou na kolečka. Přidáme maso, které osolíme, opepříme, opečeme a mícháme, až celé zšedne a drolí se, teprve pak zalijeme červeným vínem. Promícháme, vaříme a stále mícháme, než se víno odpaří. Potom přidáme rajčatový koncentrát a litr vlažné vody. Dusíme pod pokličkou dvě až dvě a půl hodiny. Občas zkontrolujeme, promícháme a dle potřeby doplníme opatrně vodu. Dochutíme a podáváme s těstovinami, např. se špagetami.

Zdroj: Boloňské špagety; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bolonske-spagety  [On-line 01.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.