reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s ovocem

Suroviny

  • tučná smetana 750 ml
  • vanilkové lusky 2 ks
  • vanilkové aroma
  • cukr
  • želatina v plátcích
  • ovoce dle chuti

V kastrůlku si opečeme cukr, aby nám začal karamelizovat, poté vlijeme smetanu tak, aby se osladila a chytla barvu po karamelu. Přidáme vanilkové lusky, které jsme nařízli a vyndali obsah, dále i vanilkové aroma. Mezitím si namočíme želatinové plátky. Když se smetana skoro vaří, přidáme želatinu a už nevaříme. Želatinu dobře zamícháme a rozlijeme do formiček, dezert necháme vychladit.

Dále si na pánvi opečeme čerstvé ovoce (dle sezony a chuti) s cukrem, aby nám začalo karamelizovat. Kdo chce, může např. přidat trochu rumu a flambovat.

Panna cottu vyklopíme z formiček a servírujeme s připraveným ovocem.

Zdroj: Panna cotta s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-ovocem-1  [On-line 03.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.