4 porce
- 600 g vepřových jater
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 snítka tymiánu
- mletý pepř
- sůl
Česnek utřeme se solí, promícháme s hořčicí, olivovým olejem, kmínem, nasekaným tymiánem a pepřem.
Játra očistíme, nakrájíme na 1 cm silné proužky, promícháme s marinádou a necháme alespoň hodinu odležet.
Poté játra napichujeme na špízy a z obou stran opékáme na grilu. Podáváme s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou (viz níže).
Hořčicová majonéza
- 150 g majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 malá cibule
- 2 kyselé okurky
- citronová šťáva
- lžička cukru
- sůl
Majonézu promícháme s hořčicí, s nadrobno nakrájenou cibulí a okurkou, ochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.
Grilovaná zelenina
- 4 brambory vařené ve slupce
- 2 červené cibule
- 2 snítky rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
Brambory nakrájíme na menší kousky, cibuli na 1 cm silná kolečka, promícháme s nasekaným rozmarýnem, olivovým olejem a solí. Opékáme na grilu.
Zdroj: Špízy z vepřových jater s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1718-spizy-z-veprovych-jater-s-horcicovou-majonezou-a-grilovanou-zeleninou/ [On-line 04.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář