Suroviny:
- 2 kachní prsa
- 200 g modrých hroznů
- 50 g ananasu
- 3 šalotky
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce oleje
- strouhaný muškátový oříšek
- špetka hnědého cukru
- tlučený hřebíček
- mletá skořice
- 8 lžic octa
- 0,5 lžíce rýžové moučky
- panák tmavého třtinového rumu
- rýže
Kůži na prsou nařízneme, osolíme, poprášíme kukuřičnou moukou a opečeme na oleji z obou stran. Přidáme 2-3 cibule a ananas. Smícháme tlučený hřebíček, skořici, tmavý cukr, muškátový květ a bílý pepř, přidáme do pánve k masu, přiklopíme a pečeme cca 8 minut. Prsa vyndáme a pokrájíme. Do pánve přidáme hroznové víno, pár kapek octa a posypeme hnědým cukrem. Kachní pokrájená prsa vrátíme do pánve a flambujeme rumem. Podáváme s rýží.
Zdroj: LETNÍ KACHNÍ PRSA S OVOCEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 05.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář