Suroviny:
- 3 broskve
- 2 dcl sladkého bílého vína
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce pomerančového cukru
- želatina
- meduňka
Ve vařící vodě krátce spařte broskve, pak vložte do mísy s ledem a odstraňte z nich slupku.
V misce s vodou nechte rozpustit plátky želatiny.
Do hrnce nalijte víno, vložte na gril, zahřejte a přidejte třtinový a pomerančový cukr a citronovou kůru. Pak sundejte hrnec stranou a vmíchejte rozpuštěnou želatinu.
Broskve nakrájejte do misky, oslaďte, přidejte lístky meduňky, misku vložte do mísy s ledem, aby směs rychleji tuhla, a zalijte vínem s želatinou.
Zdroj: BROSKVE S VINNÝM ŽELÉ; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-francouzske-recepty-z-nedelniho-rozpal-sefe-online [On-line 06.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář