Suroviny
- citronová šťáva
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- nadrobno nasekaná cibule 1 balení
- kuřecí maso 1,5 kg
- olivový olej 1 balení
- ½ lžičky harissy nebo ¼ lžičky kajenského pepře
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- rajský protlak 1 lžíce
- rajče 2 ks
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- kuskus 100 g
- nadrobno nakrájená petrželka 2 lžíce
- nadrobno nasekané listy koriandru 1 lžíce
- sušená nebo čerstvá máta 1 lžička
Kuře rozporcujeme a stáhneme z kůže. Ve větším kastrolu rozehřejeme olivový olej a kuře zprudka osmahneme – stačí tři minuty. Přidáme cibuli a smažíme dalších pět minut. Přidáme římský kmín, papriku a harissu nebo kajenský pepř. Zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Rajčata rozpůlíme a odstraníme jadérka. Přes hrubé struhadlo, nebo cedník je propasírujeme do misky. Slupky vyhodíme. Propasírovaná rajčata přidáme do hrnce spolu s rajským protlakem, cukrem, celou skořicí, lžičkou soli a trochou mletého černého pepře. Zvolna vaříme asi hodinu. Poté maso vyndáme, obereme a vložíme zpět do polévky. Dolijeme půl litrem vody a opět přivedeme k varu. Nakonec přidáme kuskus, petrželku, koriandr a mátu a za občasného míchání vaříme ještě asi 20 minut bez pokličky. Podáváme s citronem na zakapání.
Zdroj: Kuřecí polévka s kuskusem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-polevka-s-kuskusem [On-line 15.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář