reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík na hořčici s karlovarským knedlíkem

Suroviny

  • celý králík rozporcovaný 1 ks
  • sůl
  • zakysaná smetana 2 ks
  • pepř
  • plnotučná hořčice dle potřeby

Na knedlík:

  • hrubá mouka 300 g
  • vejce 5 ks
  • bílé pečivo 800 g
  • mléko 500 ml
  • muškátový květ špetka
  • sůl
  • petrželová nať

Rozporcovaného králíka osolíme, opepříme a důkladně potřeme dostatkem hořčice. Pro lepší chuť naložíme den dopředu. Poté podlijeme trochou vody a dáme péct. Po 45 minutách otočíme. Když je maso měkké, tak králíka vyndáme a do výpeku opatrně a postupně přidáme zakysanou smetanu, aby se nesrazila, a provaříme dalších 10 minut.

Na knedlík si nakrájíme bílé pečivo na kostičky a navlhčíme je mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků si vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Do žloutků přidáme mléko, muškátový květ, sůl, mouku a vypracujeme hladké lité těstíčko. Do pečiva přidáme nasekanou čerstvou petrželku a těstíčko. Vše lehce promícháme. Opatrně přidáme sníh z našlehaných bílků. Pomocí potravinářské fólie vypracujeme knedlíky a fólii na několika místech propícháme. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 20 minut. Poté nakrájíme a podáváme s králíkem a smetanovou hořčičnou omáčkou.

Zdroj: Králík na hořčici s karlovarským knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-horcici-s-karlovarskym-knedlikem  [On-line 15.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.