Suroviny
- hrášek 300 g
- kuřecí vývar 600 ml
- střední cibule 1 ks
- máslo 100 g
- smetana 300 ml
- muškátový oříšek špetka
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- sýr na sýrové krutony typ a množství dle chuti
- toustový chlb nakrájený na kostičky 7 plátlů
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme domácím vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek, který povaříme 10 minut. Zatímco se hrášek vaří, na druhé polovině másla pomalu opečeme krutony z toustového chleba. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, čerstvým pepřem, muškátovým oříškem a procedíme přes hustý cedník. Servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony se sýrem.
Zdroj: Hrášková polévka se sýrovými krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-se-syrovymi-krutony [On-line 03.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář