Suroviny
- přezrálá rajčata nebo z plechovky 1 kg
- větší cibule 1 ks
- máslo ořech
- jedlá soda špetka
- tymián nebo bazalka
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana
- nastrouhaný tvrdý sýr na posypání
Na másle necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájená rajčata, čerstvé jsme zbavili slupky. Přidáme drcený tymián či bazalku. Dolijeme litrem a půl vody a necháme přijít k varu. Poté přidáme špetku sody, která trochu vyrovná kyselost polévky, a dochutíme solí a pepřem. Na stůl připravíme zakysanou smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr (ideálně parmazánového typu), aby si každý mohl polévku sám dochutit. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Zdroj: Rajská polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajska-polevka-1 [On-line 09.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář