reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika krále Klacka a domácí houstičky

Suroviny

  • bílé víno 100 ml
  • vepřová játra 1 kg
  • máslo 250 g
  • cibule 2-3 ks
  • česnek 5 stroužků
  • sůl
  • portské víno 1-2 lžíce
  • rohlíky 2 ks
  • mléko 200 ml

Domácí houstičky

  • polohrubá mouka 500 g
  • droždí 1 kostka
  • mléko 250 ml
  • cukr 1/2 lžičky
  • sůl 1 lžička
  • Hera 50 g
  • vejce 2 ks
  • tuk na vymazání plechu

Do většího kastrolu dáme máslo, necháme je zpěnit, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a přidáme játra pokrájená na malé kousky. Smažíme čtvrt hodiny za stálého míchání, ke konci přidáme nastrouhaný česnek, podlijeme portským vínem a necháme vypařit alkohol. Osolíme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Rohlíky namočíme do mléka, přidáme deci bílého vína, poté vložíme vše do mixéru, přidáme máslo a vše rozmixujeme i se šťávou ze smažení. Naservírujeme do mističek a dáme zchladnout.
Na domácí houstičky mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl a zaděláme kváskem z droždí (šálek vlažného mléka, cukr a lžička mouky). Přidáme zbylé vlažné mléko, změklý tuk, jedno rozšlehané vejce, promícháme a vypracujeme hustší těsto. Těsto vložíme do mísy, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple vykynout, poté upleteme housky. Pečivo rozložíme na pomaštěný plech, ještě necháme chvilku kynout, pak potřeme druhým rozšlehaným vejcem, dle libosti posypeme solí, mákem, kmínem, sezamem nebo vločkami a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Zdroj: Paštika krále Klacka a domácí houstičky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-krale-klacka-domaci-housticky  [On-line 16.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.