Suroviny
- slepice 1 ks
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer kousek
- cibule 1 ks
- nudle do polévky
- sůl
Slepici očistíme a důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme neoloupanou cibuli a osolíme. Vaříme na mírném ohni přibližně dvě hodiny. Zeleninu si očistíme a celou ji dáme do vývaru a vaříme půl hodiny, než změkne. Pak ji vyndáme a nakrájíme na kostičky, cibuli vyhodíme. Vývar scedíme, ze slepice obereme maso a vrátíme ho do vývaru. Vedle v hrnci si uvaříme nudle. Domácí slepičí vývar podáváme s nudlemi, ozdobený petrželkou.
Zdroj: Domácí slepičí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-slepici-vyvar-0 [On-line 21.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář