Suroviny
- jahody 500 g
- jahodová šťáva 400 ml
- smetana ke šlehání 1 ks
- želé 2 sáčky
- vanilkový cukr 1 ks
- cukr krystal trochu
- čokoláda na strouhání
- čerstvá máta
Omyté jahody si rozdělíme do misek. Z jahodové šťávy si připravíme želé, přidáme vanilkový cukr, cukr krystal, necháme vychladnout, poté nalijeme na jahody a necháme ztuhnout v ledničce minimálně jednu hodinu. Mezitím si vyšleháme šlehačku, nandáme ji na jahody, nastrouháme čokoládu, dozdobíme lístečkem máty a navrch ještě položíme čerstvou jahodu.
Zdroj: Jahodová miska se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodova-miska-se-slehackou [On-line 26.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář