Suroviny
- vodní kaštany 150 g
- kokosový krém 200 g
- cukr 160 g
- tapioková mouka 100 g
- červený sirup 150 ml
- sůl polovina kávové lžičky
Nakrájené kaštany vložíme do červeného sirupu na 10 minut, nebo dokud nezískají červenou barvu.
Poté vycedíme sirup a kaštany důkladně obalíme v tapiokové mouce. Vodu přivedeme k varu, vložíme kaštany a zamícháme, aby se zabránilo slepení.
Kaštany jsou uvařené, když vyplavou nahoru. Poté odstavíme a schladíme studenou vodou. Kokosový krém smícháme se solí a cukrem a trochu zahřejeme, dokud se cukr a sůl uplně nerozpustí.
Rubíny servírujeme s drceným ledem a se sladko-slaným kokosovým krémem
Zdroj: Ruby dessert; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/ruby-dessert [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář