reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gaeng phed ped yang

Suroviny

  • semínka koriandru 15 g
  • římský kmín 5 g
  • bílý pepř 2 g
  • sušené chilli červené 50 g
  • sůl 5 g
  • galanga 5 g
  • citronová tráva 15 g
  • kafírové listy 15 g
  • kořen koriandru 10 g
  • česnek 20 g
  • šalotka 10 g
  • krevetová pasta 5 g
  • kachní prsa 400 g
  • liči 200 g
  • rybí omáčka 20 g
  • palmový cukr 10 g
  • kafírové listy 10 g
  • kokosové mléko 800 ml
  • thajský lilek 10 kusů
  • thajská bazalka 1 hrst

Namočte chilli paričky do vody a nechte je tam doměkka.
V hmoždíři utlučte chilli papričky se solé. Přidejte citronovou trávu, česnek, kmín, koriandr semeno, kafirový list, koriandr kořen, bílý pepř a galangan (ltlučte do jemné pasty). Přidejte šalotku a česnek a dale tlučte do jemné pasty. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
Kari pastu orestujte na panvi na oleji asi 2 minuty, poté postupně přilivejte kokosové mléko a odvařujte, opakujte asi 3-4x. Ochuťte rybí omáčkou, palmovým cukrem a kafírovými listy. Poté přidejte pečenou kachnu liči a thajský lilek. Povařte 5-10 minut.

Zdroj: Gaeng phed ped yang; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/gaeng-phed-ped-yang [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.