Suroviny
- špagety 500 g
- smetana 500 ml
- niva 400 g
- růové víno 200 ml
- olivy bez pecek 140 g
- sušená rajčata naloženáv oleji s kapary 140 g
- hlíva ústřičná 300 g
- bazalka nebo petrželka kudrnka
- cherry rajčata
- salátová okurka 1 ks
Do vroucí vody vložíme špagety a vaříme asi sedm minut. Do pánve nalijeme smetanu a víno, zamícháme a ohříváme deset minut. Poté pomalu přisypeme část nastrouhané nivy a za stálého míchání počkáme, než se sýr roztaví. Na další pánvi mezitím osmahneme nakrájené olivy, sušená rajčata a hlívu ústřičnou a poté podusíme asi 10 minut na víně. Do pánve s omáčkou vložíme uvařené a scezené špagety a pořádně promícháme. Poté vložíme opečené ingredience z druhé pánve a opět pořádně promícháme. Vytvořenou směs necháme na pánvi a zasypeme zbylým sýrem, necháme asi deset minut ztuhnout a můžeme podávat – klidně i za studena. Na talíři ozdobíme bazalkou a petrželkou, můžeme též přidat oblohu – nakrájená cherry rajčata a salátovou okurku.
Zdroj: Těstovinový dort na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/testovinovy-dort-na-vine [On-line 05.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář