Suroviny:
- hovězí tomahawk
- humr
- majonéza
- přírodní rajský protlak
- humrová pasta
- bílé víno
- mleté chilli
- smetana
- cibule
- cukr
- citron
- sůl
- grilovací koření (tlučený pepř, hrubá sůl, mletý muškát, nové koření)
- olej
- Cognac
- tymián, rozmarýn
- hranolky
Maso lehce naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Prudce opečeme na oleji s rozmarýnem a tymiánem (z každé strany minutu). Dáme do trouby na 180°C, stáhneme na 85°C a necháme dojít.
Smícháme majonézu, šlehačku, bílé víno, lehce cukr, sůl, přírodní protlak, chilli, humrovou pastu, citronovou šťávu a přilijeme cognac.
Na oleji opečeme předvařeného humra rozděleného na části.
Maso podáváme na míse s humrem, omáčkou a hranolky.
Zdroj: HOVĚZÍ TOMAHAWK S HUMREM, AMERICKOU OMÁČKOU A HRANOLKY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 09.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář